Nu är det dags..

Nu är det dags att bygga ihop en SB-634 Station Console till min SB-104 line. Det blir spännande att se hur allt ser ut, och fungerar, efter ca 40 år i kartongen. Jag lägger upp en tråd i forumet för bygget och jag skall försöka uppdatera med bilder löpande. Jag har inte byggt någon Heathkit byggsats sedan 70-talet så det blir nog en nostalgisk upplevelse.

Om någon har något att bidra med till webbsajten tar jag gärna emot det…

73 / Kåre

2 comments on “Nu är det dags..

 • Min SB300 återuppstår…….
  Så äntligen har jag haft tid att koppla in min SB200. Efter att ha ”färskat” upp
  med hjälp av en variac under en längre tid så har jag nu provat steget, gjort enligt
  manual/byggbeskrivning så lämnar steget 550W på 80 mb och det får man väl vara nöjd med. Driver den från en IC7400 som bara lämnar ca 80W. Borde nog lmna 100 W och då borde det bli lite mera ut från steget. Använder fotpedal med särskild kontakt som startar steget innan 7400:an. Fungerar utmärkt.
  Nu skall jag försöka få igång en SB620 (monitor)som är ”halvdöd” att ansluta efter steget.
  Tidigare skrev jag om min HW12 och SB230 som nu står på tur att fixas. Dessutom har jag 2 st HW8 som skall bli ”en”.
  Återkommer här på forumet med hur det går.
  //Örjan Urve

 • Örjan Urve says:

  Har nu kört min SB 200 under några veckor och den fungerar utmärkt.
  Blev fel beteckningen på nämnda monitor skall vara SB 614 naturligtvis.
  Har just ställt upp min SB 230 på bänken för ”färskning” mha en variac,
  skall bli spännande att få se hur det går.
  //Örjan U /SM0FOI/SI0I

Comments are closed.