Heathkit Activity Day 2008

9 feb 2008

Födelsedagsfest på SVARK för Howard Anthony

2008 års upplaga av Heathkit Activity Day blev extra festligt eftersom dagen inföll på födelsedagen för Heath Companys grundare Howard Anthony. Ett 15 tal amatörer besökte oss på radioklubben i Huskvarna där Jan SM7NDX och Mats SM7BUA riggat upp med Heathkitstationer för 80, 20 och 2 meter. Det blev HW 101 som kördes på SSB och CW på 80 meter och en SB102 till ett SB220 slutsteg på 20 meter samt VF- 7401 med passning på 145.750 MHz.

Ett drygt 40 tal QSO avverkades på 80 meter där de flesta motstationerna också körde Heathkit i olika modeller. På 20 meter fick vi kontakt med IK6JOT Fabio som också är medlem den svenska Heathkitklubben samt ett antal stationer i USA och Kanada. Speciellt kul var kontakten med Dale K4HGG som har sina rötter i Växjötrakten och besöker Sverige då och då.

Kaffe med vetekrans och ”gröna säkringar” serverades av Margareta SM7UDX som också fixade till varmkorv med mos och bröd.

SK7XN kommer tillbaka nästa år kring den 9 februari då vi kommer att köra HOTA  ” Heathkit On The Air”.

Mats /SM7BUA
Operatörer SK7XN:

Mats, SM7BUA

Janne, SM7NDX


Peter, SM7HVQ


Margareta, SM7UDX

Insända bilder från medlemmar (Skicka in en bild du också!):

Heathkit HW-8 Hembyggd elbugg med Curtis-krets Hembyggd manipulator Tack för QSO med SK7XN idag.
Vi hörs nästa år, 73’s de SM6PWQ Mats


Kaffepaus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>