Heathkit Activity Day 2007

10 feb 2007

Den 10 februari var det många radioamatörer som på nytt upplevde tjusningen av doftande varma radiorör och många fina radiominnen med Heathkitutrustning. På radioklubben SVARK i Huskvarna samlades ett 20 tal Heathkit entusiaster för att köra radio och dela erfarenheter.

Två stationer var i luften under dagen, en HW101 med en dipolantenn och en SB102-line med ett SB 220 slutsteg som kördes mot radioklubbens yagiantenn. På plats fanns också en komplett SB-104B line som beundrades av besökarna.

Janne SM7NDX visade bilder och berättade om Heath-concernens utveckling alltifrån starten till dess man la ner den under många år populära tillverkningen av amatörradioutrustning. SM7UDX Margareta basade för köket och fixade fika och varmkorv med mos.

Ett 75-tal QSO:n kördes, de flesta på 80 mtr SSB, men några CW QSO blev det också på 80 mtr. Tyvärr lyckades vi inte genomföra sked med den station i Holland som vi hade hoppats på, men ett flertal QSO kördes på 20 mtr SSB. Bilderna berättar lite om operatörer och aktiviteter.

Operators at HQ-station SK7XN:


Mats, SM7BUA


Thorbjörn, SM7LZQ


Jan, SM7NDX


Roland, SM6LRD


Lars-Olof, SM7HCW

Visitors:

Pictures from members:


Mats, SM6PWQ


Karl-Axel, SM5BXC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>