Heathkit Activity Day 2006

Heathkit Activity Day 2006

 

11 feb 2006

Lördagen 11 februari genomfördes Heathkit Activity Day och klubbsignalen SK7XN aktiverades av SM7NDX Janne och SM7BUA Mats från bland annat Svenska Heathkitklubbens QTH i Norrtorpa utanför Ljungby.

Under dagen kördes 88 olika stationer på 80 m, de flesta med olika Heathkit-stationer. HW 101 var den som flitigaste var i elden, men rariteter som HX 10 och DX 60 (AM trafik) hördes också på bandet.

Dagens höjdpunkt var QSO på 20 m med W8KIT, klubbsignalen för Heathkit Amateur Radio Group i USA. Stationen kördes av Randy, en av Heathkit-företagets tidigare ingenjörer.

Riggarna som kördes under dagen var HW 100 och HW 101 på 80 m, och på 20 m en line bestående av SB 303 mottagare och SB 401 sändare som drev ett SB 200 slutsteg. Antennen på 20 meter var en 7 el logperiodisk antenn från KLM.

SM7BUA Mats

Er webmaster med fru var också besök en stund och beundrade de gamla fina stationerna som står uppställda på fd SM7XN:s qth en bit utanför Ljungby. Ett underbart väder gjorde utflykten ännu trevligare! Tack för besöket!

// Roland – sm6eat


Certifikat från Heath Company i USA!

Ännu ett uppskattande dokument från USA

QSL-kort från W8KIT

Pictures from HQ-station SK7XN:


Gröna tröjor var det i shacket! SM6EAT lyssnar intresserat på SM7BUA:s qso.

SM7NDX, Jan vid spakarna


Lite QRM fanns oxo, här i form av Albin


Här finns lite att välja på!


Hemma hos Ulf, SM6CRC såg det ut så här – även här iklädd grön t-shirt dagen till ära!


Grönt och skönt hemma hos Anders, SM7GXR


SM7GXR hälsar att han gärna vill få tag i en HW-100 eller HW-101 att utöka samlingen med!


SM7GXR. Om inte värmen från t-shirten skulle räcka så finns detta härliga värme-element att ta till.

SM6PWQ: Körde SK7XN på lördagen, men kunde tyvärr inte nå med min HW-8, så jag fick koppla in den ordinarie riggen; IC-756 med lite högre effekt.

Väl mött igen, 73’s de Mats Svensson SM6PWQ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>