SM2HDF

Medlem nr 38
SM2HDF, Hans-Erik Karlsson

Historien om HW 101:an

1976 skulle vi bilda en radioklubb, och det gick ju bra. Jag blev utsedd att försöka anskaffa en kortvågstransiver så det blev att kolla alla annonser i QTC och hittade en SM0 som sålde en HW 101 så jag ringde och frågade pris.

Vi kom överens om att vi skulle köpa radion av honom. Jag frågade om han kunde paketera den väl när han skulle skicka den så att den inte skulle bli skadad . ”Skicka den! Nej det gör jag inte” sa han. ”Men hur ska vi få tag i radion då” frågade jag säkert lite hastigt.” Lugn” sa han” ,jag kommer med den!!!” ”Men snälla nån, kommer med den hur då? ”, sa jag. ”Jo jag sätter mej på tåget och håller apparaten i knäet” sa han .Det var vad han gjorde, jag hämtade honom på järnvägsstationen och skjutsade honom hem till mej. Vi kollade att radion var ok, drack kaffe och pratade en del. Skjutsade sen Henrik Lillestierna som han hette, till tåget och han for tillbaks till kungliga myrstacken.

Det blev inte mycket kört med radion dom tyckte att det var krångligt att stämma av slutsteget i den tror jag, så den stod mest tyst och några år senare köptes det in en Kenwood tranceiver dit. För kanske 7 år sedan så skulle klubben ha tag i en 2 meters mobilstation och jag hade en KDK som jag erbjöd dom att byta med i HW 101-an. Så blev jag ägare till denna grönsak hi hi .

Ja du ser att så kunde det gå till, jag tycker att han Henrik var helt fantastisk som satte sej på rälsloket och höll i radion hela vägen så att den inte skulle ta skada och den är väldigt välbygd oxo. Det är ju lite extra kul med att jag har en historia om den.

73 de Hasse/SM2HDF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>