Kom igen nu….

Inte ett ljud från några Heathkitriggar idag heller. Kl.09.00 var jag igång och ropade på 3700kHz för att förhoppningsvis hitta någon att prata med på Svenska Heathkitnätet. Nja, det var väl egentligen på 3703kHz eftersom det var ett pågående QSO på 3699kHz. Men tyvärr fick jag inget svar. heathgrd
Finns det något intresse för att på detta sätt lufta ”de gröna riggarna”?
Lämna gärna kommentarer till detta inlägg. Är det fel tid? Fel frekvens? Fel dag? Eller är det helt enkelt så att intresset saknas?

73 de SM5GRD / Kåre

 

3 comments on “Kom igen nu….

 • Hej Kåre
  Problemet är att de under flera år inte varit någon som tagit ansvar för att ”hålla i” någon lördagskontakt. Orsaken är många skulle jag tro.
  Kanske den viktigaste är att information om Heathkitringen inte lyfts under flera år.
  Själv har jag under de senaste två åren arbetet 6 månader nere på Teneriffa(EA8) och varit hemma resterande månader (sommaren)
  Det är nog dags att skriva något i QTC om aktiviteten och lyfta intresset för Heathlit igen, informera via SSA Bulletinen, skriva till SM7DZV för att han ska lägga in info på HAM NEWS/SM hemsidan etc.
  Vill du, kan du och har du tid att hjälpa till med detta vore det ytterst värdefullt.
  Jag har under flera år dragit vagnen Heathkit, tacksam om någon vill vara med och dela på det arbetet.
  Med bästa 73 de SM7BUA/Mats

 • Hej Kåre
  Nästa lördag skall jag ratta in 3700kHz kl 9 för att se om någon är QRV.
  73 de SM6KNE (stolt ägare av en HW-8)

  • Hej Erik.
   Kul att du vill köra med din HW-8 🙂 Jag skall göra vad jag kan för att kunna vara vid radion då. Jag har också en HW-8 som jag precis har lagat (en spolstomme hade gått sönder och lite annat). Den fick sig en behövlig genomgång av trimningen också.

   Vi kanske skulle kunna köra lite på vardagskvällarna också? Det är ju inte alltid som det fungerar på helgen.

   Ha´de

   Kåre

Comments are closed.